2.1. K Logo_v
Upoznajte vrhunsku organizaciju edukacija!
Podijelite Vaša iskustva sa drugima!
U pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi pronađimo rješenja koja će svim učesnicima omogućiti efikasniji rad ubudućnosti.
Previous slide
Next slide

MREŽA ZA IZGRADNJU MIRA
INTERNA OBUKA

S-N-IS-14

U Vitezu – Etno selo “Čardaci” Poslovno-edukativni centar KVENTUM uspješno je realizovao dvodnevnu internu obuku za zaposlenike Udruženja “Mreža za izgradnju mira”. Internoj obuci prisustvovalo je 9 zaposlenika. Glavna tema bila je:

RAZVOJ TIMSKOG RADA I “SOFT SKILLS“ VJEŠTINA U SAVREMENOM RADNOM OKRUŽENJU

Tokom obuke obrađene su sljedeće oblasti: 

KAKO IZGRADITI KVALITETNI TIM KOJI UČI?

POBOLJŠANJE RADNIH PERFORMANSI I RJEŠAVANJE PROBLEMA

EFIKASNO UPRAVLJANJE KONFLIKTIMA I JAČANJE PROFESIONALNIH ODNOSA

PRINCIPI POVEĆANJA LIČNE MOTIVACIJE I PRODUKTIVNOSTI

 

VODITELJ OBUKE

Alen Buljubašić

dipl. pedagog-psiholog

Certificirani trener za teme iz oblasti poslovne psihologije, menadžmenta i upravljanja ljudskim potencijalima. Dugogodišnje iskustvo iz oblasti: Izrade i realizacije programa obrazovanja odraslih; Organizacije i realizacije edukacija i savjetovanja u obliku seminara, radionica, obuka, treninga, koučing programa i drugih stručnih edukacija; Procesa profesionalne selekcije kandidata za posao. Certificirani trener ispred Agencije za državnu službu BiH i Agencije za državnu službu FBiH. Preko 200 održanih internih i eksternih edukacija (treninzi, radionice, obuke, team building, seminari) u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji za zaposlenike svih nivoa iz državnih i javnih institucija, kao i privatnih firmi.

 

Utisci i komentari učesnika

Organizacija na zavidnom nivou, profesionalnost predavača, efikasnost i posvećenost.

Lično sam dobila dosta uvida i informacija. Proširila spektar znanja. Odnos predavača je veoma dobar, profesionalan i kvalitetan.

Odličan predavač, vrlo fleksibilan, prenosi svoja iskustva i znanja. Sjajan edukator. Dobila sam od edukacije znanja kako da se lično unaprijedim u svim poljima.

Posebno sam zadovoljna načinom organizacije igara. Nemam ništa za izdvojiti da sam nezadovoljna.

Slušao nas je, pratio naše potrebe. Osvijestila sam neke probleme i dobila načine kako ih savladati.

Jako korektan odnos, sam pristup predavača tokom trajanja edukacije u smislu prisutnosti, stručnosti i razumijevanja učesnika.

Cjelokupni program obuke bio je zasnovan na principima praktičnih modela za traženje rješenja, gdje su se kroz partnerski, ciljem usmjeren proces koristile multimodalne metode kako bi se pomoglo zaposlenima da razviju svoje poslovne kapacitete, uklone psihološke blokade koje stoje na putu ostvarenja poslovnih ciljeva te unaprijede željene vještine.

Obuka je realizovana kroz dualno strukturisanje procesa kako bi se istovremeno radilo na promjeni kognitivnih (misaonih) procesa i bihejvioralnih (ponašajnih) aspekata ličnosti radi što efikasnijeg unapređenja željene vještine. Koristili smo alate za osvještavanje vrlo važnih skrivenih obrazaca i fenomena timskog rada, poput kvaliteta svjesnosti, integriteta, vizije, služenja, otvorenosti, karaktera, kognitivnih šema, sistemskog razmišljanja, dijaloga, etike i drugih na kojima se zasnivaju uspješne organizacije.

Osnovne karakteristike interne obuke bile su zajednički interaktivni rad između učesnika i voditelja prema programu rada, razmjena iskustva iz svakodnevnog radnog okruženja, pozitivna prijateljska atmosfera i ugodno druženje tokom obuke. Zahvaljujemo se svim učesnicima i voditelju obuke na uspješno realizovanoj internoj obuci i radujemo se novom zajedničkom učenju, druženju i razmjeni iskustava u budućnosti.

Nadamo se da ćete uz naše edukacije usavršiti svoja znanja i biti spremni naučeno primijeniti na radnom mjestu i u životu.

Zapamtite da je edukacija glavni pokretač promjena u svijetu, zbog toga učite svaki dan i budite promjena koju želite.

Ono što mislimo ili u šta vjerujemo ne izaziva nikakve posljedice. Jedine posljedice proističu iz onoga šta uradimo.

Radujemo se zajedničkom učenju, razmjeni iskustava i uspješnoj poslovnoj saradnji.

Svaka uspješna karijera počinje dobrom edukacijom!

Kventum_logo_bijeli

Vaš KVENTUM tim