fbpx

USPJEŠNO REALIZOVANA RADIONICA “JAČANJE TIMSKOG RADA U KRIZNIM SITUACIJAMA“

REALIZOVANE EDUKACIJE U NOVEMBRU 2020. godine
November 20, 2020
PROCESI UVOĐENJA FUK-a / REGISTAR RIZIKA & ZAVRŠNI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ
January 10, 2021
Show all

USPJEŠNO REALIZOVANA RADIONICA “JAČANJE TIMSKOG RADA U KRIZNIM SITUACIJAMA“

 

Na Zlatiboru (HOTEL OLIMP) u periodu 16. – 18.12.2020. godine Poslovno-edukativni centar KVENTUM u okviru svojih planiranih edukacija uspješno je realizovao radionicu kao posljednju u nizu aktivnosti prije završetka 2020. godine.

 

JAČANJE TIMSKOG RADA U KRIZNIM SITUACIJAMA

 

 

Radionica čiji su moderatori bili Alen Buljubašić, dipl. pedagog-psiholog i Goran Ristić, dipl. psiholog, izdvaja se od ostalih edukacija koje organizuje Poslovno-edukativni centar KVENTUM po tome što su tokom trodnevnog programa rada korišteni stripovi – alegorijske priče, kako bi se učesnicima radionice približile poslovne teorije iz oblasti timskog rada.

 

 

Tokom rada ispostavilo se da korištene alegorijske priče predstavljaju značajnu komponentu učenja, a metafore poput onih u stripu predstavljaju moćan medij za sticanje novih spoznaja o svijetu u kojemu živimo.

 

 

Korišteni su alati za osvještavanje vrlo važnih skrivenih obrazaca i fenomena timskog rada u kriznim situacijama, poput kvaliteta svjesnosti, integriteta, vizije, služenja, otvorenosti, karaktera, kognitivnih šema, sitemskog razmišljanja, dijaloga, etike i druge na kojima se zasnivaju moderne uspješne organizacije.

 

 Kroz interaktivne diskusije realizovane su sljedeće oblasti: 

 

ORGANIZACIJA TIMSKOG RADA U KRIZNIM SITUACIJAMA

USPJEŠNA KOMUNIKACIJA U TIMU

KLJUČNE KOMPETENCIJE U TIMSKOM RADU

 


 

Zahvaljujemo se još jednom svim učesnicima na aktivnom učešću tokom radionice, hrabrosti, iskrenom dijeljenju ličnih iskustava, dubokim uvidima u njihove misaone procese i ugodnom druženju, kao i voditeljima na profesionalno realizovanoj radionici.

 

 

 

 Vaš KVENTUM Tim

 

 

Biti dobar u poslu jeste umjetnost koja najviše inspiriše druge.