fbpx

USPJEŠNO REALIZOVANA qAcademy RADIONICA u SARADNJI sa qLife

USPJEŠNO REALIZOVAN INTERNI SEMINAR ZA MINISTARSTVO PRIVREDE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA
November 13, 2019
USPJEŠNO REALIZOVANI SEMINARI UPRAVLJANJE VREMENOM & UNAPREĐENJE I RAZVOJ SISTEMA FUK-a
November 26, 2019

USPJEŠNO REALIZOVANA qAcademy RADIONICA u SARADNJI sa qLife

U Dubrovniku (GRAND HOTEL PARK) u periodu 20. – 22.11.2019. godine KVENTUM po prvi put u saradnji sa renomiranim časopisom qLife iza kojeg stoje najbolji i najveći svjetski stručnjaci organizovao interaktivnu qAcademy radionicu liderima i menadžerima svih razina.

INTERAKTIVNA qAcademy RADIONICA

MODERNO LIDERSTVO

 

 

Na radionicama služili smo se stripovima – alegorijskim pričama i simpatičnim životinjicama kako bi svojim učesnicima približili ozbiljne poslovne teorije.

Stripovi predstavljaju značajnu komponentu učenja, a metafore poput ovih u stripu predstavljaju moćan  medij za sticanje novih spoznaja o svijetu u kojemu živimo.

Korišteni su alati za osvještavanje vrlo važnih skrivenih obrazaca i fenomena liderstva poput kvalitete svjesnosti, integriteta, vizije, služenja, otvorenosti, karaktera, mentalnih modela, sistemskog razmišljanja, dijaloga, etike i druge na kojima se zasnivaju moderne uspješne organizacije.

Usvajanjem koncepcije postaje apsolutno jasno u kojem smjeru izgrađivati vlastitu organizaciju kako biste od nje – kao lideri i menadžeri – stvorili uspješan i konkurentan sistem.

Osnovne karakteristike radionice bile su zajednički interaktivni rad između učesnika i voditelja prema programu rada, razmjena iskustva iz svakodnevnog radnog okruženja, pozitivna prijateljska atmosfera i ugodno druženje.

 

Kroz interaktivne diskusije realizovano je sljedeće:

Organizacija koja uči – Osnovna koncepcija modernog liderstva:

Šta je to organizacijsko učenje

Zašto je organizacijsko učenje presudno važno za razvoj organizacija

Na koji način lideri utiču na organizacijsko učenje

Na koje izazove lideri nailaze u svojim nastojanjima da izgrade “organizacije koje uče“

Stilove vodstva koji ograničavaju učenje

Osnovna obilježja svih 5 temeljnih disciplina koncepcije:

 

  1. Sistemsko razmišljanje 
  2. Mentalni modeli 
  3. Lični razvoj
  4. Timski rad
  5. Dijalog

 

VODITELJ RADIONICE bio je Marko Lučić.

Osnivač i glavni urednik časopisa qLife, prve i jedine stručne publikacije za liderstvo, menadžment i organizacijski razvoj u regiji. Član je prestižne Call-of-the-time skupine koja okuplja tridesetak vodećih svjetskih stručnjaka za liderstvo i menadžment.     

 

Zahvaljujemo se još jednom svim učesnicima na aktivnom učešću i ugodnom druženju na radionici, kao i voditelju na profesionalno realizovanoj radionici.

 

 VAŠ KVENTUM TIM